Nieuws

Nieuws uit het jeugdveld, Nederlands Jeugdinstituut Nieuws uit het jeugdveld, Nederlands Jeugdinstituut

 • Platform Vakmanschap: Samen steeds beter worden
  on 4 mei 2021 at 10:59

  Om goede ondersteuning of hulp aan jeugd en ouders te bieden, werken professionals aan vakmanschap en professionalisering. Leren doen zij dagelijks op de werkvloer, in interactie met kinderen, ouders en jongeren en samen met collega's. Daaromheen zijn tal van initiatieven en organisaties actief om het leren te ondersteunen.

 • 'Coronacrisis zet kinderrechten onder druk'
  on 4 mei 2021 at 04:08

  De coronacrisis vergroot bestaande problemen in het jeugdbeleid. Zo moeten steeds meer kinderen wachten op jeugdhulp, op passend onderwijs of op het besluit of ze in Nederland mogen blijven. Dat staat in de rapportage 'Kinderrechten in Nederland' van het Kinderrechtencollectief.

 • 'Betrek jongeren bij beleid en onderzoek'
  on 4 mei 2021 at 03:00

  Betrek jongeren bij onderzoek en beleid, bijvoorbeeld waar het gaat om de coronamaatregelen. Dat is de strekking van een manifest dat jongeren samen met de Nationale Wetenschapsagenda hebben opgesteld. Demissionair premier Mark Rutte nam het manifest op 30 april in ontvangst.

 • NJi-medewerker Klaas Kooijman overleden
  on 4 mei 2021 at 01:56

  Klaas Kooijman, vele jaren medewerker van het Nederlands Jeugdinstituut, is op 27 april overleden. Klinisch psycholoog Kooijman heeft zich in zijn werk vooral gericht op het waarborgen van veiligheid van kinderen.

 • Aantal jongeren met jeugdzorg in 2020 gedaald
  on 30 april 2021 at 07:47

  Van de kinderen en jongeren tot 23 jaar kreeg bijna een op de tien in 2020 jeugdhulp, jeugdbescherming of jeugdreclassering. Het aantal jongeren in jeugdzorg daalde ruim 3 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat blijkt uit de voorlopige jeugdzorgcijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).