Nieuws

Nieuws uit het jeugdveld, Nederlands Jeugdinstituut Nieuws uit het jeugdveld, Nederlands Jeugdinstituut

 • REDTeam: Sluit alle scholen voor twee weken
  on 21 oktober 2020 at 04:00

  De onafhankelijke expertgroep RedTeam maakt zich zorgen over het oplopende aantal coronabesmettingen onder kinderen en jongeren en wil dat alle scholen twee weken sluiten. Volgens de groep is dit de enige manier om het aantal besmettingen omlaag te krijgen en leerlingen weer veilig naar school te laten gaan.

 • Grote winsten bij commerciële jeugdzorg in Brabant
  on 21 oktober 2020 at 02:00

  Jeugdzorgaanbieders in de regio Hart van Brabant maakten in 2018 bij elkaar 100 miljoen euro winst. Vooral commerciële bedrijven verdienden goed, blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van journalistiek bureau Follow the Money en het Brabants Dagblad.

 • Beperkt zicht op slachtoffers seksuele uitbuiting
  on 21 oktober 2020 at 01:00

  Hoewel het aantal meldingen van slachtoffers van mensenhandel in 2019 is toegenomen, is er beperkt zicht op bepaalde groepen kwetsbare slachtoffers. Zo blijft het aantal gemelde minderjarige slachtoffers van mensenhandel dalen. Volgens de Nationaal Rapporteur is het niet aannemelijk dat dit aantal werkelijk is afgenomen.

 • Inspecties: Maak haast met betere jeugdbescherming
  on 21 oktober 2020 at 00:00

  De verbetering van de jeugdbescherming gaat niet snel genoeg voor kinderen en jongeren met een jeugdbeschermings- of reclasseringsmaatregel die nog geen hulp krijgen. Er is nú een doorbraak nodig, schrijven de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en de Inspectie Justitie en Veiligheid in de Voortgangsrapportage kwetsbare kinderen onvoldoende beschermd.

 • Handleiding voor pleegzorgbegeleiding vernieuwd
  on 20 oktober 2020 at 07:21

  De methodiekhandleiding 'Pleegzorg begeleiden is een vak!' is vernieuwd. In de nieuwe versie is er meer aandacht voor eigen kinderen van pleegouders en zijn nieuwe wetenschappelijke inzichten, ontwikkelingen in het veld en aanpassingen in wetgeving toegevoegd. De methodiekhandleiding is nu ook digitaal beschikbaar.