Nieuws

Nieuws uit het jeugdveld, Nederlands Jeugdinstituut Nieuws uit het jeugdveld, Nederlands Jeugdinstituut

 • 'Jeugdhulpplicht moet niet worden begrensd'
  on 27 maart 2020 at 09:22

  De sleutel tot een goed werkend jeugdhulpstelsel ligt niet in een begrenzing van de jeugdhulpplicht, maar in een werkelijke transformatie van het gehele stelsel. Dat concludeert het Expertiseteam Reikwijdte Jeugdhulpplicht in zijn advies 'De kracht van wijd reiken' aan gemeenten.

 • Veel ouders worstelen met mediaopvoeding van kind
  on 27 maart 2020 at 09:00

  Driekwart van de ouders worstelt met de mediaopvoeding van hun jonge kind. Dat blijkt uit onderzoek van Iene Miene Media dat is gepubliceerd in het kader van de Media Ukkie Dagen, van 27 maart tot en met 3 april.

 • Toename aantal minderjarige verdachten in 2019
  on 25 maart 2020 at 11:59

  In 2019 registreerde de politie 18 duizend minderjarige verdachten, duizend meer dan in 2018. In de afgelopen tien jaar is het aantal minderjarige verdachten meer dan gehalveerd. 2019 is het eerste jaar waarin het aantal weer toenam. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS.

 • Duidelijkheid nodig over vrijwillige hulpverlening
  on 25 maart 2020 at 01:23

  Het is belangrijk dat professionals altijd duidelijk maken of de hulp die zij bieden vrijwillig is en welke rechten ouders en kinderen hebben. Dat schrijft minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming in zijn reactie op een advies over jeugdbescherming.

 • Extra hulp voor kwetsbare leerling vanwege corona
  on 25 maart 2020 at 01:00

  Er wordt extra geld vrijgemaakt voor hulp aan kwetsbare leerlingen die door het coronavirus niet naar school of de opvang kunnen. Dat schijft minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs in een brief aan de Tweede Kamer.