Nieuws

Nieuws uit het jeugdveld, Nederlands Jeugdinstituut Nieuws uit het jeugdveld, Nederlands Jeugdinstituut

 • Aantal werkende jongeren stijgt weer na flinke daling
  on 4 maart 2021 at 11:05

  Na een flinke daling in de eerste helft van 2020 steeg het aantal werkende jongeren in de tweede helft van dat jaar weer. Dat meldt het Centraal Bureau voor Statistiek in de Jeugdmonitor.

 • Mensenhandelaar is niet langer klassieke loverboy
  on 3 maart 2021 at 09:00

  Het klassieke beeld van de loverboy die misbruik maakt van de verliefdheid van zijn slachtoffer lijkt achterhaald. Dat blijkt uit onderzoek van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM).

 • NJi: Preventie loont
  on 3 maart 2021 at 08:00

  Met sterke basisvoorzieningen en een samenhangend en goed onderbouwd preventiebeleid kunnen gemeenten de zorgvraag van kinderen, jongeren en ouders verminderen en het jeugdstelsel vernieuwen. Dat stelt het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) op basis van literatuuronderzoek naar de effecten van preventie in het jeugdveld.

 • Eigen kinderen van pleegouders: geen vergeten groep
  on 3 maart 2021 at 06:11

  Of een pleegzorgplaatsing slaagt, is voor een belangrijk deel afhankelijk van de eigen kinderen van pleegouders. Maar voor hun rol en behoeften is niet altijd voldoende aandacht bij professionals en pleegouders. Het Nederlands Jeugdinstituut en de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen hebben drie video's gemaakt waarin eigen kinderen van pleegouders vertellen over hun ervaringen met pleegzorg. Ook is kennis verzameld over wat er nodig is om eigen kinderen goed te ondersteunen.

 • 'Jongerenparticipatie naar een hoger niveau'
  on 3 maart 2021 at 03:42

  De vertegenwoordiging van jongeren in besturen moet meer divers worden en beter worden beloond. Bestuurders kunnen de dialoog met jongeren versterken door zich meer te verdiepen in initiatieven van jongeren en door bestaande kennis over jongerenparticipatie beter te benutten. Dat staat in een rapport over jongerenparticipatie dat is geschreven in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.